Hardware og udstyr

Sådan opsætter du printere, computere mm.

Guide til at sætte din kasseskuffe op til at åbne med bonprint

Bemærk: Kræver at du har en USB bonprinter tilsluttet.

1. Tjek at din kasseskuffe har et kabel (ligner et telefonstik)
  2. Sæt stikket i din bonprinter
  3. Nu skal din bonprinter konfigureres, se nedenfor:

StarTSP bonprinter (Windows)

1. Gå til printere og scannere (søg i Windows søgefelt i startmenuen)
  2. Find bonprinteren i listen og tryk på printeregenskaber
  3. Gå til enhedsindstillinger
  4. Sæt Type af Perifer enhed til “Kasseapparat
  5. Sæt Perifer Enhed 1 til: “Øverst på dokument
  6.  Gem og luk – Test evt. ved at printe en testside ud.

Metapace bonprinter (Windows)

1. Gå til printere og scannere (søg i Windows søgefelt i startmenuen)
  2. Find bonprinteren i listen og tryk på printeregenskaber
  3. Gå til enhedsindstillinger
  4. Sæt Cash Drawer 1 til “Document top
  5.  Gem og luk – Test evt. ved at printe en testside ud.

Hvis du har en anden bonprinter end StarTSP eller Metapace, så følg skridt 1-3 og kig efter noget med kasseskuffe eller perifer enhed.

Guide til opsætning af bonprinter Metapace med bikedesk

VIGTIGT: Virker kun i Google Chrome

1. I print-dialogen vælges Metapace som printer
  2. Tryk “flere indstillinger”
  3. Vælg papir: 80mm x Receipt (..
  4. Slå “Tilpas til siden” FRA
  5. Slå “Sidehoved og sidefod” FRA
  6. Sæt margin til Tilpasset. Her skal du sætte højre margin til 2 mm. Resten lader du være på 0 mm.

Når indstillingerne er korrekte, skal de se ud som billedet nedenfor. (Lang kvittering, med bonen i toppen)

Hvis den udskriver en lang rulle uden noget print på, så er det ofte fordi man har ikke slået “Tilpas til siden” fra.

Guide til opsætning af bonprinter StarTSP med bikedesk

VIGTIGT: Virker kun i Google Chrome

1. I print-dialogen vælges StarTSP100 som printer
  2. Tryk “flere indstillinger”
  3. Vælg papir: 72mm x kvittering
  4. Slå Tilpas til siden FRA
  5. Sæt Margener til Ingen
  6. Skaler skal stå på “100”

Når indstillingerne er korrekte, skal de se ud som billedet neden for. (Lang kvittering, med bonen i toppen)

Hvis den udskriver en lang rulle uden noget print på, så er det ofte fordi man har ikke har sat “Margener” til ingen eller slået “Tilpas til siden” fra.

Bikedesk kører som en web-app i din browser og er optimeret til at virker på både computer og tablets.

Vi anbefaler altid at man bruger Google Chrome til Bikedesk, da det er optimeret hertil.

Bikedesk kræver ikke ret meget og virker på de fleste devices også ældre computere.

Kan man genbruge sin nuværende hardware?

Ja som regel. Det nemmeste er at teste ved at logge ind og prøve.

Kører det på Windows?

Ja, bare undgå at bruge Edge eller Internet Explorer som browser, download Google chrome istedet.

Kører det på Mac?

Ja, det kører perfekt på din Mac. Vi anbefaler stadig at du bruger Google Chrome.

Kører det på Ipad?

Ja, og hvis du har en iPad, kan du tage den med rundt i butikken med kunden. Vær dog opmærksom på at iPad’s kun kan printe via AirPrint, og der findes ingen bonprinter med AirPrint.

Kører det på Android?

Ja, og med Android er det ikke noget problem at lave bonprint via en delt bonprinter over netværket.

Opsætning af Brother QL 700 Labelprinter:

Windows:

1. Find printeren i listen over printere. (Søg evt på printer i windows)
  2. I listen over printere højreklikker du og tryk på “egenskaber” på Brother QL700
  3. Tryk “indstillinger.”
  4. Se billedet nedenfor, og sæt dine indstillinger identisk med disse.
  5. Tryk på gem

I Chrome:

1. Tryk på print label i Bikedesk
  2. Se billedet nedenfor, for Chrome opsætning
  3. Du skal huske at trykke “flere indstillinger” for at få alle indstillinger frem.
  4. Prøv at printe en label. Hvis denne ser forkert ud, tjek at du har lavet opsætningen korrekt

Mac opsætning – Guiden er til Chrome

1. Download mac driver her.
  2. Installer driveren inden du sætter printeren til.
  3. Sæt printeren til.
  4. Inde Bikedesk trykker du på “Print prislabel” inde i varer.
  5. I Printer vinduet skal du vælge Brother QL-700
  6. Opsætning skal være som på billedet nedenfor:
    1. Layout: Portrait,
    2. Paper size: 62 mm  x 29 mm,
    3. Margins: Minimum
    4. Scale: 100
    5. Header og footers: Disabled

Hvis ikke dette virker, så skal man gå ind i CUBS printdriver til Mac. Dette kan gøre ved at følge denne guide.

Her skal indstillinger se sådan ud: